Fanta daagt jonge creatievelingen uit

Beste labeldesigns verschijnen levensgroot op iconische locaties

Is er een productiefout geslopen in de labels op de Fanta-flessen? Nee hoor! Onder de noemer ‘Fanta Design & Win’ nodigt het merk tieners uit om zélf een Fanta-logo te ontwerpen dat bruist van creativiteit. De beste designs worden aan het einde van de wedstrijd op iconische locaties in 5 steden in België in de kijker gezet.

Wie Fanta zegt, denkt niet alleen aan lekkere limonade met vruchtensap, maar maar vooral ook aan FUN. Toch is er deze zomer iets vreemds aan de hand met de Fanta Orange en Fanta zero Orange. Geen spoor van het bekende kleurrijke etiket, maar enkel de contouren van het logo op een witte achtergrond.

“Deze zomer geven we jongeren de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten”, zegt Céline Van den Rijn, Marketing Director Coca-Cola België & Luxemburg. “Met behulp van hun eigen digitale skillset of ‘old school’ met pen en papier: we willen tieners de kans geven om hun creativiteit te uiten en te laten zien wat ze in hun mars hebben. Er zijn elke week leuke gadgets te winnen, maar de échte uitschieters stellen we tentoon op iconische locaties in 5 steden in België. Welke precies, dat maken we later bekend.”

WEDSTRIJD

• Koop een Fanta met wit etiket in de winkel of download een blanco etiket op fanta.be.

• Ontwerp jouw Fanta-etiket en post een foto van je design op Facebook of Instagram met de

#FantaDesign of via Snapchat Fantabelgium.

• Elke week winnen 3 designers hun eigen creatie op een coole t-shirt. Aan het einde van de wedstrijd worden de 5 beste designs levensgroot getoond op 5 locaties doorheen het land.

• De wedstrijd start op 4 juli en eindigt op 15 september.

KICK-OFF

Afgelopen week, gaven social influencers alvast het goede voorbeeld in Walibi.

Zaka en Achterklap, jong designtalent Vexx_Art en danser Malik, bekend van SYTYCD, gingen aan de slag met stiften, graffiti, krijt en zelfs confetti om hun “signature label” te ontwerpen.

Deelnemende producten: alle 1,5 l en 500 ml PET-flessen Fanta Orange & Fanta zero Orange.

Meer info: fanta.be

#FantaDesign

Voor meer informatie: http://www.cocacolabelgium.be

Youtuber & vlogger Zaka in Walibi

Of contacteer de afdeling mediarelaties van Coca-Cola België op +32 2 559 28 77 of per mail naar lbrems@coca-cola.com.

Over Coca-Cola in België en Luxemburg – één merk, meerdere bedrijven

Coca-Cola Services (CCS) is onderdeel van The Coca-Cola Company (TCCC). De onderneming telt in België

213 medewerkers (eind 2015). The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken, verzorgen de consumentenmarketing en verkopen de basisconcentraten aan de bottelaars. In Anderlecht bevindt zich het tweede grootste Coca-Cola innovatiecentrum wereldwijd, waar wordt gewerkt aan nieuwe producten, verpakkingen, kwaliteitssystemen en koelapparatuur.

Coca-Cola Enterprises Belgium (CCEB) en Coca-Cola Enterprises Luxembourg (CCEL) zijn dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc. Dit is de grootste bottelaar van de producten van de merken van The Coca-Cola Company wereldwijd. CCEB en CCEL produceren, verdelen en verkopen de dranken via verschillende kanalen.

Voor meer info: www.cocacolabelgium.be